Hair & Skin

Huid en haar

Het voedingssupplement van Dr. Clauder zorgt voor glanzende vacht en een gezonde huid. De bontjas van de honden is niet alleen een van de meest opvallende visuele kenmerken van de viervoetige vrienden, er zijn ook waardevolle aanwijzingen voor de gezondheid van de hond. Glanzende en sterke vacht laat zien dat de hond geen last heeft van tekorten of ziektes. Om ervoor te zorgen dat de vacht altijd goed verzorgd wordt, vindt u hier een overzicht om u optimaal aan te passen aan de verschillende behoeften van uw hond.

Vachtwisseling- een taak voor hond en eigenaar

De verandering van zomer- naar wintervacht, castratie of een aankomende hitte kan resulteren in een verandering van vacht. Bovendien hebben veel honden last van permanent haar. Om het lichaam van de hond op de best mogelijke manier te ondersteunen, moet het regelmatig worden gekamd en bovendien worden voorzien van voedingsstoffen die het metabolisme van de huid bevorderen. Biotine is hiervoor bijzonder geschikt. Dit versterkt het haar en verlicht huidproblemen, terwijl het tegelijkertijd de klauwen versterkt. Een extra voorraad vitamines, de essentiële aminozuren DL- methionine en lysine wordt hier aanbevolen. De Dr. Clauder's Hair & Skin Fell Plus Serum biedt de ideale combinatie om de vacht van de hond intensief te versterken en afstoting te bevorderen. Een warme winterjas met een dikke ondervacht wordt gestimuleerd door toevoeging van diverse oliën zoals saffloeroilie, maïsolie, zonnebloemolie, walnotenolie, druivenpitolie en lijnzaadolie. De Dr. Clauder's Hair & Skin Multi Derm Complex 10 olie kan gewoon over het voer gegeven worden.

Er bestaat niet zoiets als slechte smaak

Dit gezegde geldt niet voor elke hond. Met name een zeer kieskeurige maaltijdinname kan tot deficiëntiesymptomen leiden. Zalmolie van hoge kwaliteit zoals Dr. Clauder's Hair & Skin Multi Derm zalmolie kan dit verhelpen. het fijne aroma verleidt ook viervoetige vrienden met een gebrek aan eetlust of anorexia om te eten. Tegelijkertijd bevordert het de vitale lichaamsfuncties in de lever, de nieren en de stofwisseling en zorgt zo voor een glanzende, gezonde vacht. Het feit dat voeding een grote rol speelt bij het verzorgen is ook duidelijk bij allergieën en toleranties. Omdat deze in de meeste gevallen merkbaar worden door schilferende, jeukende huid en matte vacht. Het is raadzaam om getroffen honden te ondersteunen met biotine, hooggedoseerde vitamine A en hyaluronzuur om de gevolgen van een allergische reactie onder controle te krijgen. Met name hyaluronzuur geeft de huid een uitstekende hydratatie en helpt bij huidherstel. Een overeenkomstige dosering is te vinden in het product Dr. Clauder's Hair & Skin Derma Plus Forte.

Breng kleur tot leven

Zelfs in het hondenleven, als de vacht van de hond op oudere leeftijd kleur verlies, helpen natuurlijke supplementen. Donkere pigmentatie wordt opgefrist door natuurlijk zeewier (Ascophyllum Nososum), dat is verrijkt met mineralen, eiwitten, vitamines en sporenelementen, zoals in Dr. Clauder's Hair & Skin Pigment Activ Algosan.

Een roodachtige en bruine pigmentatie van de vacht wordt bevorderd door de provitamine A (bètacaroteen) in wortels, die de Dr. Clauder's Hair & Skin Pigment Activ Wortelpellets omvat. Om tekorten te voorkomen die worden weerspiegeld in de vacht en huid van de hond kunnen Dr. Clauder's Hair & Skin Multi-derm tabletten toegevoegd worden aan de voeding.

Ook Dr. Clauder's Hair & Skin Vacht Actief gistpellets zorgen ervoor dat je viervoeter niets mist en dankzij de toegevoegde duivelsklauw heeft dit eveneens een ontstekingsremmende werking. 


Er zijn geen producten in deze categorie.