KVV

Kvv staat voor kant en klaar vers vlees.

Alle ingrediënten die je hond nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes en daarna diep gevroren. Bewaring van de voeding gebeurt dus in de vriezer.

Best haal je de dag voordien de portie uit en laat deze in de koelkast ontdooien. Geef de voeding niet rechtstreeks uit de koelkast aan je hond

Hoeveel kvv heeft mijn hond nodig?

Voor pups tot 4 maanden geef je dagelijks 5% van het lichaamsgewicht verdeeld over 4 x dag. vb. een pup van 5 kg mag 250 g per dag hebben. ca 60-70g / voeding (4/dag)
Voor pups van 4-7  maanden geef je dagelijks 4% van het lichaamsgewicht verdeeld over 3 x dag. vb. een pup van 9 kg mag 360 g per dag hebben. ca 120g / voeding (3/dag)
Voor pups van 7-10  maanden geef je dagelijks 3% van het lichaamsgewicht verdeeld over 2 x dag. vb. een pup van 15 kg mag 450 g per dag hebben. ca 225g / voeding (2/dag)
Voor pups van 10+ maanden geef je dagelijks 2% van het lichaamsgewicht verdeeld over 2 x dag. vb. een pup van 20 kg mag 400 g per dag hebben. ca 200g/ voeding (2/dag)

Volwassen honden: 2-3% van het lichaamsgewicht verdeeld over 2 voedingen per dag. 

Dit zijn slechts richtlijnen. Heb je een zeer actieve, beweeglijke hond of net een weinig actieve hond kan het zijn dat er afgeweken wordt van bovenstaande richtlijnen. Het is daarom goed om op het oog te voeren. Wordt je hond te dik, ga je minder moeten voeren. Wordt je hond te mager, mag hij meer voeding krijgen.
Verfijnd zoeken